İzlerken İştahımızı Kabartan Reklamların Arka Yüzü Nasıl mı?

0 5.494

1-Kahvaltılık gevrekler nasıl batmadan öyle bir arada duruyor? 

Kahvaltılık gevreklerin sütün içine batması ve çok çabuk dibe çökmesini engellemek için inanılmaz mantıklı bir çözüm bulunmuş, süt yerine tutkal kullanarak gevreklerin yüzeyde kalıp batmaması sağlanıyor. 

 

 

 2-Krem şanti mi? Aaa hayır değil, onlar traş köpüğü! 

Krem şanti yiyeceklerin üzerinde aynı iştah açıcı etkiyi vermez mi? Verir elbette. Ancak uzun süren çekimlerde, ışık altında kolayca eriyebilen krem şantiler yerine traş köpüğü kullanmak yemek fotoğrafçılarının sıkça başvurduğu bir yöntem.

 

 

 3-Taptaze gözüken parlak meyvelerin sırrı deodorantlar! 

Reklamlarda gördüğümüz taptaze meyvelerin parlak mı parlak, canlı mı canlı gözükmesinin nedeni aslında üstlerine sıkılan deodorantlar. Deodorant yerine bazen saç spreyi de kullanılabiliyor.

 

 4-İçeceklerdeki köpükler bulaşık deterjanından! 

Sakın üzülmeyin benim kahvem neden bu kadar köpüklü olmadı diye. Kahve olsun, alkollü içecekler olsun, bu içeceklerin üstünde köpük yaratmak için bulaşık deterjanlarından yardım alınıyor.

 

 5-Gazlı içeceklerdeki baloncuklar ise antiasit haplardan…

Reklamlardaki gazlı içeceklerin binlerce baloncuklu olmasının sebebi yeni açılmış olması değil 🙂 İçlerine özellikle mide ekşimesine iyi gelen antiasit haplardan atılması. Gazlı içeceklerle bu ilaçlar buluştuğunda kimyasal bir reaksiyon meydana geliyor ve ortaya o gördüğünüz baloncuklar çıkıyor. 

 

 6-“Tavukların içine kağıt havlu dolduruyorlar demeyin sakın!” dedik bile…

Evet tam olarak öyle, tavuğun şişkin gözükmesi için ise içine kağıt havlu doldurulup dikiliyor aynı zamanda da reklamlarda gördüğünüz iştah açıcı tavuklar aslında tam olarak kızartılmıyor. Minimum düzeyde ateşe tutulup boyanarak nar gibi kızarmış görüntüsü veriliyor.  

 

 7- Canınız kat kat gözüken pastalardan mı istedi? Buyrun; 

O rengarenk kremalardan ve kat kat kekten oluşan pastaların bir hilesi olmadığını düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz! O leziz görünen pastalar kuru tutmak için, fotoğrafçılar onları kartonla aralar ve kürdan ile sabitler. Yine de hala çok leziz. 

 8- Sıcak havada evde otururken birden televizyon da iştah açıcı dondurma reklamıyla karşılaştıysanız sakince kumandayı yerine bırakın çünkü dondurma değil ol! Olsa duramazdı erirdi! Peki nedir o zaman bu? 

İzlediğimiz dondurmaların dondurma olmadığını duymak komik gelebilir. Yani dondurma olmayan bir dondurma reklamı 🙂 Dondurma, stüdyo ışıkları altında hızla eriyeceğinden buna bulunan çözüm dondurma yerine püre kullanmak. Patates püresini gıda boyalarıyla dondurma görünümüne getiriyorlar. 

 9- Yemeğe lezzet katan sostur diyorsanız bakın reklamlarda soslar ne ile hazırlanıyor; 

Sosların kusursuz gözükmesini isteyen reklamcılar sosların içine çeşitli renklerde eritilmiş bal mumu katmayı tercih ediyorlar. 

10-Ay kokusu burnuma geldi dediğiniz o yemek reklamı var ya buhar değil o! 

Reklamı izlerken buharından kokusu burnunuza geliyordur mutlaka. Eee ama gerçekten buharı olsaydı bide. Tabi ki değil. Buhar için genelde özel bir buhar makinası veya bir parça pamuk ısıtılarak ondan çıkan dumanın yiyecekten çıktığını sanmamız isteniyor. Çok da mantıklı bir yöntem. 

 

  Sude BATTIR

 

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.