Hürriyetim!

0 3.878

Kendi hürriyetinize ulaşmış olmanız umuduyla…

İnsanların hayatına karışmayı kendine hak görmüş insanlarla dolu bu dünya. Kimileri bunu kabullenmiş, sessizce bir köşede dua ederek bu işkencenin bitmesini beklerken kimileri de bu sessizliği bozmaya ant içmiştir.

Kimi insanların dünyası kendi içinde kalır, dışarıya vuramazlar. Çünkü seslerini ne zaman duyurmak isteseler, seslerini bastırmayı kendine hak görmüş hudutsuz insanlarla çevrilidir etrafları.

Kendi sesinizi sadece kendinizin duyması nedir bilir misiniz? Dünyanızı bir pencere ardından izliyormuşsunuz gibi. Sizi o pencerenin ardına bırakmışlar ve siz konuştukça pencereden size geri çarpan yine sizsinizdir. Pencereyi açtığınızda ise sesiniz öyle hava da süzülüp gidiyormuş da kimsenin kulağına bir tını bile olamıyor sanki…

Kim hak eder bunu? Kimin bunu size yaşatmaya hakkı var?

Pencereleri açmakla değil, kırmakla başlayalım bu işe olur mu?

Düşüncelerinizi özgür bırakın. Sadece sizin sesiniz varmışçasına. Kendi varlığınızı ilk önce kendiniz kabullenin. Siz bunu başardığınızda o pencerenin kırılışını elinizde kahve ile izleyeceksiniz. Bundan emin olun (:

Doğrularınızı, yanlışlarınızı, yaşadıklarınızı, yaşamak istediklerinizi herkese rağmen koruyun ve bunun için gerekirse savaşın.

Bu dünyaya bu kadar sessiz kalmak sizi delirtir. Siz delireceğinize bırakın onlar delirsin. O savaşı sizi susturmaya çalışmak isteyenler versin. Herkese sessiz kalsanız dahi sizin için iyi şeyler düşünmeyecekler. Bırakın sizi siz olduğunuz için kabullenmesinler. Onlar gibi olunca da kabullenmiyorlar zaten.

“Bana ne düşüneceğimi söyleyemezsiniz, hareketlerimi engellemeye çalışsanız bile, zihnimin içine giremezsin” gibi söylemlerinizi duyar gibiyim. İşte bu sizin hürriyetiniz! Düşüncelerinize sahip çıkmak sizin hürriyetinizdir.

Ne zaman kendi sesinize çarpsanız şu şarkıyı mırıldanın kendinize “HÜR DOĞDUM HÜR YAŞARIM, KİME NE KİME NEE?”

Unutmayın ki; asla yaşatamadığınız düşüncelerinizi ve yaşayamadığınız hayata duyduğunuz özlemle öyle kolay baş edemezsiniz.

Karakterime ve omurgama sahip çıkmak onurun tarifidir benim için. Ama bu müdanasızlığın lezzetini nereden bilecekler?

                                                                                                                                      Büşra HELVACI

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.