Kendinin Farkında Olamamak

0 7.284

Bu yazıya sizlere omuzlarımın ağırlığını bırakarak başlıyorum.. Sizlerde kendi omuzunuzdaki ağırlıkları bırakarak okuyun(:

Bir çoğumuz sürüklendiğimiz yaşantımız içinde gerek bastırılma halinden , gerek farkında dahi olmadığımız anksiyete, sosyal ortamlarda konuşamama ve sayılabilecek bir çok duygu ve psikolojik ruh halinden dolayı olduğumuz kişiliğimizi  fark edemiyoruz. Bunun sonucu olarak da merdivenleri çıkıp çıkıp belki de yarısında pes ediyoruz. Bazılarımız ise o merdivenlere adım dahi atamıyor.

Yaşamımız boyunca kendimizden ve birbirlerinden farklı çok fazla insanla iletişim halinde oluyoruz. Bazıları hayatlarımıza kalıcı izler bırakıyor, bazılarının geçip gittiğini zannediyoruz. Durum bizim zannettiğimizin çok daha ötesinde aslında. Bazılarına da bizler iz bırakıyoruzdur. Kim bilir

Yaşamım boyunca her olumsuzluğu tecrübe olarak kabul ettim.

( tabi olumlu olanları da es geçmedim..)

Tanıdığım her insanı kendi içimde tarttım. Kendi normlarım karşısında davranışlarını, üslubunu, benliğini kabul etmeye çalıştım.

( Çoğu zaman başarısız bir girişimdi )

Her insanın ahlak değeri farklıdır . Bunu tekdüze olarak düşünün istemiyorum. İş ahlakı, şahsi ahlak, siyasal ahlak , sosyal ahlak , aile ahlakı daha sayabileceğimiz niceleri ..

Bizler sanıyoruz ki dünyaya hepimiz aynı pencereden , aynı ahlak çerçevesinde, aynı normlarla bakıyoruz.. Oysa kendi içinizde bile sizden niceleri var. Kendinizin dahi rastlayamadığı bir siz var içinizde.

Tecrübe edinmediğiniz konularda ki sizi biliyor musunuz ? Tanıyor musunuz ?

( Ben bilmiyorum.)

Bir çoğumuz eleştirilmeye kapalıyız. Eleştirmeye gelince kafa göz dalıyoruz konuya. Sonra kendimizi ikna kısmına geçip , üzerine bir de kahvemizi içip arkamıza yaslanıyoruz. Geriye dönüp bakmadan

( O merdivenleri tek nefeste çıkmadık unutmayalım (:  )

Eleştirilmeye açık olun, olun ki hatalarınızı bilmeden o merdivenleri dümdüz çıkmayın. Hayatınızın detaylarını kaçırmayın. Kaçırmalarına da izin vermeyin. Bizler kendimizi geliştirdiğimiz ölçüde iyiyiz. Ben inanıyorum ki ben kendimin farkında oluşumun daha da üstündeyim. Eminim ki sizlerde..

( Bazı kendini bilmez , had hudud bilmeyenler haricinde. Onlara karşı pek de nazik olamayacağım. Sizlerde olmayın.. )

Sözüm kendimize

Bizler kendimizi geliştirmek ve dönüştürmek için hep açık zihinler taşımaya özen gösterelim. Sürüklendiğimiz bu hayatta , o son basamakta dimdik durabilelim. Çünkü bunu hak ediyoruz.

Ben bugün kendimin farkına vardım.

Dilerim ki sizler de bir gün

                                                                    Büşra HELVACI

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.