İŞİNİZE ÇOK YARAYACAK BİRBİRİNDEN HARİKA 8 MOBİL UYGULAMA

Evlerde olduğumuz şu günlerde sıkılıyorsanız ve kendinize yeni uğraşlar bulmak, farklı konular öğrenmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Sizin için önereceğim uygulamaları seveceğinizi düşünüyorum. Peki, bunlar hangi uygulamalar?

Haydi bakalım…

1)DAİLY ART

 

 

Van Gogh’un neden kulağını kestiğini bilmek ister misiniz? Yoksa Picasso’nun portresindeki kadın kim? Jackson Pollock resimlerini nasıl yarattı?  DailyArt’ı açın ve öğrenin.      

Sanat tarihine ilgi duyuyorsanız, her gün klasik, modern ve çağdaş sanat eserlerinin hikâyelerini okumak istiyorsanız bu uygulama tam size göre. DailyArt 2000’den fazla sanat eserini, 700’den fazla sanatçının biyografisini ve daha çok bilgiyi içeren bir mobil uygulama. Beğendiğiniz veya etkilendiğiniz tabloları arkadaşlarınızla da paylaşabilirsiniz. Üstelik ücretsiz.  Uygulamanın IOS ve Android versiyonları mevcut.

 

 

 

2)Star Walk

 

Eğer uzay ve astronomiye ilgi duyuyorsanız bu uygulama tam da sizin için. Star Walk bir gökyüzü haritasıdır. Binlerce yıldız, kuyruklu yıldız, takımyıldızı, uydu, cüce gezegen, ay, meteor yağmuru, asteroit, nebula ve galaksiler arasında rahatça gezebilirsiniz. Tek yapmanız gereken şey telefonunuzu gökyüzüne çevirmek. Astronomik verileri en son teknoloji ile birleştirdiği için uygulamayı kullanırken uzayda dolaşıyor hissini yaşamanız mümkündür.Uygulamanın IOS ve Android sürümleri mevcut ve tamamen ücretsizdir.

 

 

3)HELP STEPS

 

 

Attığınız her bir adımın desteğe dönüşmesini ister misiniz? Help steps uygulaması bu imkânı sağlıyor. Help steps attığınız her adımı puana dönüştürür. Biriken puanlarınızla yüzlerce farklı kuruma yardım edebilirsiniz. Böylece hem spor hem bağış yapma imkânınız olur

Uygulama tamamen ücretsizdir. IOS ve Android sürümleri mevcuttur.

 

 

4)EDX

 

Dünyanın en prestijli üniversitelerinden online eğitim alma imkanı sunan bir platformdur Edx. Harvard ve MIT tarafından kurulan bu platform, dünyanın en büyük çevrimiçi kurs platformudur. 3000’den fazla ve birçok alanda kurs imkânı sağlıyor. Katılım sağladığınız kurs bitince aldığınız katılım sertifikanızı CV’nize ekleyebilirsiniz.  Tüm kurslar ücretsizdir fakat sertifikaya sahip olmak isterseniz bir miktar ücret ödemeniz gerekebilir.

 

5)ISS LİVE NOW

 

Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan 7/24 canlı video akışı ile Dünya’yı astronotların gördüğü gibi görün. Uzay veya astronomiyi seviyorsanız,  muhtemelen ISS Live Now’ı da seveceksiniz.

ISS Live Now, gezegenin yaklaşık 400 kilometre yukarısında yörüngede bulunan Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan Dünya’nın canlı bir video yayınına kolay erişim sağlar. Uygulama, özenli bir tasarımla işaretlenmiş heyecan verici bir deneyim sunar ve çok sayıda özelleştirme seçeneğine sahiptir. ISS Live Now ile inanılmaz canlı HD video akışlarını doğrudan Uluslararası Uzay İstasyonu’nun kameralarından izleyebilirsiniz.

 

6) AKADEMİA

Her gün birbirinden farklı konularda yeni bilgilerle genel kültürünüzü geliştirmek ister misiniz?Akademia, tam da size göre! Akıllı telefonunuzda geçirdiğiniz vakti verimli kılmayı hedefleyen Akademia, içerisinde bulundurduğu binlerce makale ile merak ettiğiniz her konuda bilgilenmenizi sağlıyor. İlgi alanlarınız konusunda kendinizi geliştirebilir, farklı alanlarda yeni bilgiler keşfedebilirsiniz.

Astronomiden coğrafyaya, biyolojiden biyografiye birçok farklı kategoride binlerce makale içeren uygulama, herkese hitap ediyor. Akademia ile binlerce makale her an cebinizde.

 

 

 

 

7) QUORA

 

Quora, dünyanın her yerinden insanların katılım sağladığı farklı konularda soru-cevap yapma imkânı sunan bir uygulamadır. Twitter’ın daha farklı bir versiyonu olarak düşünebilirsiniz. Uygulamanın genel dili İngilizcedir.

 

 

 

8) BEYİNSİZLER

Türkiye’de en çok kullanılan popüler bilim ve teknoloji sitesidir. Beyinsizler haber uygulaması size bilim, enerji, teknoloji, uzay, astrofizik, kimya gibi alanlarında yaşanan son gelişmeleri anında kolayca ulaşmanızı sağlıyor. Bu sayede
Bilim ve Teknoloji dünyasında yaşanan gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz.

Bilim, enerji, teknoloji, uzay, astrofizik, kimya gibi alanlarında yaşanan gelişmeler sizlere gün içerisinde bildirim olarak sunulur! Bu sayede yaşanan gelişmeleri takipte kalabilirsiniz.
Okumak için zamanınız olmayan veya okutmak istediğiniz haberleri favorilerinize ekleyebilirsiniz. Bu sayede daha kolay ulaşılabilir ve internetsiz ortamlarda dahi içeriğe erişebilirsiniz.

 

Şüheda Falay

Yorumlar (0)
Yorum yap