Bir Gizem Konusu: 51. Bölge

“Evrende tek miyiz?

Devlet niçin 2013 yılına kadar bölgenin varlığını doğrulamadı?

Bölgede uzay gemileri mi saklanıyor?

Devlet bizden ne saklıyor?

Bu gizemli olma çabası neden?

Neden UFO teorilerinde 51.bölge hep rol oynuyor?

Neden insanlarımız bölgeye baskın yapmayı düşündü?”

  1. Bölge ile alakalı sorular böylece uzayıp gider… Çünkü, bu bölge hala bir gizem konusu…

Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetlerine ait olan Nevada Çölünde yer alan bu bölge 1940’lı yıllarda kuruldu ve sahibi yine ABD. Lakin bu bölgeye ABD başkanının girmesi bile yasak. Bölgenin varlığı 2013 yılında kabul edildi.

51.bölge’nin uçak ve düşman silahları inceleme, analiz etme ve araştırma merkezi olduğu kabul ediliyor. 2007’deki belgelere göre bu bölgede Soğuk Savaş döneminde casus uçakları saklanıyordu.

Bölge hakkında birçok şehir efsanesi mevcut. Bir tanesi oldukça çarpıcı; 51.bölgede uzaylılar mı saklanıyor? Söylenenler doğru mu? Yoksa bu bölgede sadece masumca(!) silah mı üretiliyor? Bu sır perdesiyle alakalı çok sayıda filmler, belgeseller de var. Kayıtlara bölgenin etrafında uçan daireler gören insanlar geçmiştir, lakin sonuç bir hiç…

1947 yılının Temmuz ayında Birleşmiş Milletler askeri birlikleri New Mexico eyaletinde uçan daire enkazı bulduğunu açıklıyor… Fakat daha sonra bu açıklamayı geri çekip enkazın hava balonuna ait olduğuna dair ifadede bulunuyor.

Sizce de çok gizemli değil mi? Bu bölge o kadar gizemli ki turizmi bile etkilemekte. Nasıl mı? Bölgenin yakınlarında uzaylı meraklıları için bir motel yapılmıştır.

Bölgeye havadan, karadan herhangi bir cismin yaklaşması yasaktır. Bölgeyi özel bekçiler koruyor. Bekçilerin bile kimlikleri açıklanmıyor. Kurallara uymayıp bölgeye yaklaşan insanlar üzerine ateş etme hakları bile mevcut.

Bölge hassas hareket sensörleri ve gizli teleskop kameralarla çevrili. Bölgede çalışanlar bile işe gelirken camları karartılmış beyaz otobüsler ile geliyor.

Bölgenin iki giriş kapısı var. Bölgeye yaklaşmayı geçin… Attığınız her adımı, aldığınız her nefesi takip eden askerler var. Bölgede birçok uyarıcı levha var:

“Burada fotoğraf çekmeyin.”

“Daha fazla ileri gitmeyin.”

Sizce de çok gizemli değil mi?

İşte biz insanlar bir şey ne kadar açıklanmazsa, üstü kapatılıp geçiştirilirse o konuyu o kadar çok merak eder, gizem atfederiz…

Ne dersiniz bir gün 51.bölgeye gider, gizem perdesini aralayabilir miyiz?

Aleyna ÇELİK

Yorumlar (0)
Yorum yap