İlham Veren Kadınlar: KAYLA JEAN HARRİSON

0 5.466

 Güçlü ve özgüveni yüksek kadınların varlığı her zaman takdire şayan. Kayla Jean Harrison bu kadınlardan bir tanesi. 2 Temmuz 1990 doğumlu Amerikalı olan Kayla, Japonya kaynaklı dövüş sanatı ve spor dalı olan judo ve profesyonel karma dövüş sanatçısıdır. 6 yaşında judoya başlayan Kayla, akıl almaz başarısıyla hızla ülkenin en iyi genç oyuncularından birisi olmuştur. Kazandığı birçok ulusal unvanın dışında, 2003, 2004 ve 2005 yıllarında Junior US Open’ı kazanmıştır. Henüz 18 yaşına bile gelmemişken önce iki kez ABD Kıdemli Ulusal Şampiyonu olmuş, 2008’de ise Gençler Dünya Şampiyonasını kazanan üçüncü Amerikalı olmuştur. 2009’da Gençler Dünya Şampiyonasında Gümüş Madalya kazanmış ve 2010’da Kıdemli Dünya Şampiyonu olmuştur. Dünya Şampiyonu olan sadece dördüncü Amerikalıdır. Kayla, 2008’den beri her yıl dünya podyumunda yer almakta ve bu eşsiz başarısıyla biz kadınlara güç vermekte. 

Hırsı, rekabetçi başarısı ve azmi akıl almaz bir kişisel mücadeleyi maskeledi. Kayla’nın başına yıllardır mücadelesini verdiğimiz ve son bulması için çırpındığımız bir korkunç bir olay geldi. Kayla, ne yazık ki 16 yaşındayken koçu tarafından yıllarca cinsel tacize uğradığını açıkladı. Kayla zor bir süreçten geçiyordu. Sonraları Massachusetts’e taşındı ve maalesef intihar etti. Fakat hayat Kayla’nın gitmesine izin vermedi. Depresyondaydı, harikalar yarattığı judodan nefret ediyordu ve her şeyden uzaklaşıp, kaçmak istiyordu. Ama mutlak bir gerçek vardı ki Kayla çok güçlü bir kadındı. Disiplini, azmi ve mücadeleci ruhu pes etmeyi reddetti. Kendisinden beklenen şeyi yaptı. Hem matın üzerinde hem de paspasın dışında acı çekerek dünya çapında genç bir kadın atlete dönüştü. 

Ayrıca, Ohio’daki Federal Mahkemede görülen ceza duruşmasında bir mağdur etki ifadesi sunarak, tacizciyle yüzleşmek için cesaretini topladı. Çünkü utanması, acı çekmesi, kaçması gereken Kayla değildi. Aynı zamanda başkalarını da cesaretlendirmek ve güçlendirmek için Altın Madalya profilini, sesini ve örneğini kullanmayı planlıyordu.

Hikayesi herkesi büyüledi ve Sports Illustrated, The New York Times, USA Today, Time Magazine, The Today Show, CNN, MSNBC gibi birçok derginin kapağında yer aldı. Kayla, Kadın Sporları Vakfı’nın Wilma Rudolph Cesaret Ödülü olan 2012 OC Tanner İlham Ödülü’ne; 2012’de Glamour Magazine Yılın Kadınları, Boston Globe Magazine tarafından Yılın Bostonluları ve Boston Spor Yazarları Derneği Yılın Sporcusu seçildi. New York Athletic Club Onur Listesi ve Middletown Lisesi Onur Listesine alındı.

Kayla, çocuk cinsel istismarı olan karanlığa ışık tutmak ve hayatta kalanların yaşamlarını eğitim ve spor yoluyla zenginleştirmek, onları ustalaşmaya yönlendirmek ve hayatın her döneminde gelişmelerini sağlamak için Korkusuz Vakıf’ı kurdu. Aynı zamanda risk altındaki gençlere spor temelli terapi sağlayan ve sesini çocukları ve kadınları korumaya adamış sayısız sivil toplum örgütü adına kullanan bir kuruluş olan Doc Wayne’in Yönetim Kurulu üyesidir. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Spor Yoluyla Kadınları ve Kızları Güçlendirme Girişimi’nin de spor elçisidir. 

İlham veren başarın ve bitmeyen mücadelen için teşekkürler Kayla! Unutmamalıyız ki bizler birlikte güçlüyüz! 

“Bu benim günüm. Bu benim amacım. KAZANMAKTAN korkmuyorum”  – Kayla Harrison

Kaynak

kaylaharrison.com

Sude BATTIR

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.