Gülümsemek Başarı Getirir Mi?

0 3.424

Sizce gülümsemek başarı getirir mi? Belki de şu an ben dahil bir çoğumuz başarının yanında şans bazen güzellikler getirdiğine inanıyoruz. Gülümsemek kelime anlamı ile olaylara karşı gösterilen reaksiyon olarak tanımlansa da bana göre bambaşka bir olay. Düşüncelerimi açmam gerekirse; gülmek içtenlik göstergesidir, bulaşıcıdır, ruhu dinç tutar, olaylara bakış açısı kazandırır, stresi, negatifliği uzaklaştırır ve başarı getirir.

Örneklerimle sizi biraz daha düşündürmek isterim. “İçtenlik göstergesidir” dedim. Gerek kişiye gerekse karşı tarafa kendini iyi hissettiren, samimi, özgüvenli aynı zamanda gülümsemeyi bulaştıran en içten şeklidir. Psikiyatr Sahut Duran’ın da gülmenin ağrı kesici olarak bilinen endorfin hormonun salgılanmasına yardımcı olduğu aynı zamanda ruhsal problemden koruyucu etkisi olduğunu söyledi. Gülümsemeyi bilen insanlar daha sakindir, pozitifliğe daha yakındır, olaylara çözüm arayışı daha farklı olur. En önemlisi ve aklımızda soru bırakan gülümsemenin başarıya etkisi, gülümsemenin kişiyi daha özgüvenli hissettirdiğini, terfi şanslarının artığına ve onları ulaşılabilir olduğunu gösteriyor.

Satırlarımı Ali Kaplan’ın bir cümlesiyle sonlandırmak istiyorum; “Başarı gülümsemeyi, gülümseme başarıyı getirir.”

Elbette başarıya emeksiz ulaşmak mümkün değildir fakat gülümsemek bu yoldaki en güçlü dayanağımızdır. Demem o ki gülümsemeyi bilin, gülümsemeyi sevin ve gülümseyin…

                                                                                                                                                              Elif Ezgi BEDİR

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.