Öleceğin Günü Bilmek

0 2.329

(Bu bir katarsis yazısıdır sevgili dostlar)

Onca filme, kitaba konu olmuştur: “Öleceğin günü bilseydin nasıl yaşardın?”

Aklımda tek bir şey var: Cesur yaşardım.

Öleceğim günü bilsem, yaşayamadığım her ana karşı cesur olur muydum peki?

Yoksa bu sadece havada asılı kalan bir cümle olarak kalır mıydı?

Herkese göre cesaret farklı anlamlar içerir. Kim hayatının hangi kısmında cesaret bulamadıysa, onu değiştirmek için cesaret arar içinde. Kendimden yola çıkarak örneklendirecek olursam; Akmayı reddeden bir su gördünüz mü siz hiç? Benim o işte. Akarsam kaybolurum, akarsam tanımadığım yollardan elimde pişmanlıklarla dönerim diye hep reddettim akışa bırakma olayını. Alıştığım, bildiğim yoldan yavaş yavaş tutuna tutuna ilerledim hep. Benim kendi hayatımda cesur olamadığım en belirgin konu bu yüzden alışkanlıklarımı terk edememek oldu. Ellerim hayatımı sıkı tutmaktan paramparça olsa dahi…

İnsan doğar, yaşar ve ölür. Çok basit bir denklem aslında bakınca. Yaşarken de kendi tabularını oluşturur; çizgilerini çeker hayata karşı. Bunu bazen kendini korumak için, bazen de alışkanlıklarını bozmaktan kaçınmak için yapar. Alışkanlıklarımın hayatıma verdiği zararı düşününce ne çok yerde cesaretimi kırmış… Alıştığım yoldan yürümek, alıştığım şehirde yaşamak, alıştığım yatağımda uyumak… Sonunu bildiğim bir kitabı okumak kolayıma gelmiş, dibini göremedim bir kuyudan hep uzak durmuşum gibi. Alıştığım her şey, yaşamak istediğim her şeyin önüne geçmiş arkayı görmemeyeyim diye kocaman kocaman el sallamış bana. Görmek için yaklaştığım zamanlarda da “Hadi hadi tehlikelidir, bak oralar” diyip geri püskürtmüş beni. Alışkanlıklarım beni kendi hayatıma tutsak etmiş. Kapıyı kilitleyip anahtarı da kapının diğer tarafına fırlatmış.

Bir gün kendime; “Sevgili kendim, ben bir simülasyondayım. Burada bolca yeni yaşantı ve belirsizlik var ama olsun beni rahat bırak, belki başka bir ben bulurum,” deyip başka bir yere su gibi akmak istiyorum. Herkese alışkanlıklarına tutsak olmadığı, kendi hayatına farklı farklı sonlar yazabileceği ve bundan korkmayacağı cesur bir hayat diliyorum!

 

Onca filme, kitaba konu olmuştur öleceğim günü bilseydim nasıl yaşardın?

Aklımda tek bir şey var; Alışkanlıklarımı bir gün de terk edebilecek cesareti kendimde bularaktan yaşardım.

Sude BATTIR

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.